2022 aasta kokkuvõte

2022 aasta kokkuvõte

Oled sa endale aasta eesmärkide seadja? Kuidas läks sinu 2022 aasta? On sul 2023 eesmärgid juba seatud? 

Mina sean endale aasta eesmärke ja eelistan sellist hübriidvarianti, kus visioneerin ja visualiseerin, mida ma uuel aastal kogeda ja tunda soovin ning lisaks sean endale ka konkreetseimaid mõõdetavaid eesmärke. Minu jaoks töötab selline eesmärkide seadmine kõige paremini, sest siis on kaasatud mõlemad ajupoolkerad – ratsionaalne ja emotsionaalne. 

Aastalt 2022 ootasin põnevaid koostööprojekte ja sain neid kohe päris mitmeid:) 

  • Üks väga äge projekt oli Kaubandus-Tööstuskoja Eesti-Gruusia naisjuhtide mentorlusprogramm, mis kestis pool aastat ja päädis kontaktreisiga Tbilississe. Mul oli superäge mentee Nina Altersocks ettevõttest, kes poole aastaga suutis teha suuri edusamme – väga uhke tema üle! Lahe oli ka see, et Tbilisisse lendasime täpselt minu sünnipäeval. Suured tänud Piret Potisepp sulle makrooni sünnipäevapeo eest Varssavi lennujaamas:)  Nii palju ägedaid inimesi oli programmis koos, au ja rõõm oli teiega tutvuda! Lisaks olen tänulik, et sain Gruusiat kogeda täiesti teise nurga alt, näiteks külastasime Meama kohvitehast ja tehnoloogiakeskust Gita. Kogu programmist on ainult positiivsed mälestused, aitäh Liisi Kirchenberg ja Kaubandus-Tööstuskoda selle arendava võimaluse eest! 
  • Märtsis alustasin koostööd Empwerment OÜga, et lisaks pehmetele teemadele laiendada oma ampluaad ka tugevate teemadega. Olen tänulik, et sain mitmel juhtmeeskonnal aidata juurutada meeskonna rutiine ning võtta kasutusele OKR süsteem. Samuti sai uuendatud ettevõtte missiooni, visiooni ja väärtuseid. Väga arendav koostöö igas mõttes, aitäh Andres Haavel ja Empowermendi meeskond! 
  • Üks väga äge teineteist täiendav koostöö sai käima lükatud Jaanika Rannulaga – koos viisime läbi Foruse juhtidele pea aasta kestnud arenguprogrammi, mis koosnes kolmest moodulist kattes nii juhi tugevusi ja mõju, kui muudatuste juhtimist, väärtuspõhist juhtimist ja elluviimist. Lisaks jõudsime veel sellel aastal käima lükata koostööprogrammi Ragn-Sellsiga juhtidega – mõjusate vestluste moodulis avastasime Jaanikaga, et kuna teema on meile endale nii südamelähedane, siis 2 päevast jäi väheseks, me ise oleks võinud sellel teemal rahulikult ilmselt 4 päeva rääkida:) Ootan põnevusega juba järgmisi tegemisi selle programmi raames, koostöö jätkub kevadeni 2023. Olen ülimalt tänulik Jaanika sulle selle ägeda ja arendava koostöö eest ja nii Foruse kui Ragn-Sellsi juhtidele usalduse eest! 
  • Aasta teises pooles oli mul ka tore koostööprojekt Ruti Einpaluga, kes kutsus kampa tegema Lääne-Tallinna Keskhaigla arenguprogrammis Gallupi tugevuste osa. Mõtestasime koos Ulrichi juhtimismudelit lahti ja tekitasime oma versiooni sellest. Aitäh Ruti sulle nende põnevate arutelude eest! 
  • Samuti ootasin aastalt 2022 koostööprojekte väljaspoolt Eestit. Neidki sain mõned teha – erilise jälje jättis üks vinge naisterahvas Pakistanist, kes pärast koostöö lõppu saatis mulle üllatuskingituse sõnumiga “Thank you for being so awesome!” ja no tõepoolest on tunne “awesom” kui sul palju ägedaid kliente, kelle teekonnal saad osa olla. 

Suur, suur aitäh minu kõikidele toredatele koostööpartneritele ja  klientidele nii Eestis kui välismaal! 

Isiklikus plaanis täitusid sellel aastal mitmed unistused ja eesmärgid minu elus: 

  • Isiklik areng ja ACC tase coachingus. Paadunud enesearendajana olen väga tänulik, et coachingus on erinevad tasemed, mille poole püüelda ja mille nimel ennast arendada. Võtsin sellel aastal selge sihi toatleda ACC tase coachingus. Selleks läbisin grupi mentor-coachingu programmi ning võtsin individuaalseid mentor-coachi seansse ja ikka selleks, et olla veelgi parem inimene, coach ja teekaaslane oma klientidele. Aitäh sulle Katrin Oblikas toetuse ja julgustuse eest, sinu tagasiside aitas mind mitu sammu edasi Lisaks arendasin ennast sellel aastal John Whittingoni süsteemse meeskonna coachingu koolitusel, Tony Hustedi grupi coachingu koolitusel, coachingu konverentsil ja Ericsoni High Performance meeskonna coachingu koolitusel. Huh, niimoodi neid asju kirja pannes on seda ikka päris palju! No antagu mulle andeks, mulle lihtsalt meeldib õppida:) Järgmisel aastal uue hooga edasi edasi –  PCC here I come! 
  • Üks väga oluline sündmus meie peres oli vanema poja gümnaasiumi lõpetamine ja kaitseväkke teenima asumine. Emana ikka soovid, et poeg saaks ülikooli sisse just endale meeldivale erialale ja rõõm missugune kui see päriselt juhtubki:) Enne Taltecki integreeritud tehnoloogiatesse sukeldumist tuleb aga õppida riiki kaitsma. Tunnistan ausalt, et sellistel segastel aegadel tekitas see minus vastakaid tundeid. Leidsin enda seest isekuse – et ma tahan küll, et Eesti riik oleks kaitstud, aga mitte minu poegade poolt. Enda isekusest üle olles, olen tegelikult väga-väga uhke oma laste üle – vanema poja gümanaasiumi lõpp ja kaitsevägi sellel aastal ja järgmisel aastal kaksikute põhikooli lõpetamine. 
  • Lisaks realiseerus sellel aastal üks minu pikaajaline unistus – maakodu ost Muhu saarele. See käib täiesti rubriigi alla: unista ja sa saad. Minu 2022 aasta visionboardil oli üks armas maakodu…ja siin ta siis nüüd on! Muhu saar on eriliselt armas olnud juba pikka aega ja nüüd see siis reaalsuseks ka sai. Tööd on seal veel palju, aga palju avarust, õhku ja rõõmu on seal ka. Ootan juba järgmist suve, et saaksin käed mulda pista, võrkkiiges mõnuleda ja niisama pilvede liikumist jälgida! Anna aga julgelt teada kui suvel Muhu saarele satud, oled lahkelt külla oodatud:) 

Ja nüüd on aeg on hakata uut aastat visioneerima! 

Mida ootad uuelt aastalt? Mida soovid kogeda ja tunda? Koosta oma buketlist või rebi, lõika ja kleebi oma visionboard. Igatahes fakt on see, et tuleb osata vaid unistada, soovida ja küsida ja  sinu soovid täituvad. Imelist 2022 ärasaatmist ja veel paremat uut aastat! 

.

Scroll to Top